fbpx

I Sverige finns över 150 campingplatser som har öppet året runt och många av de större skidanläggningarna har anordnat camping i nära anslutning till backarna. Flertalet inbitna vintercampare tycker till och med att det är mysigare att campa på vintern än på sommaren. Vintercamping är en naturupplevelse utöver det vanliga.

Vanligast är säsongscamping där uppställningen med förstugor och vinterförtält sker runt november för att sedan invänta snön. De flesta har även ställplatser som gör det möjligt till att vara spontan och pröva på olika campingplatser och anläggningar. Det är ju det som är lite av tjusningen med att vara mobil.

Flera skidanläggningar har ett campingområde i nära anslutning till backen.

Vintercamping passar alla som gillar att njuta av naturen och behöver inte bara innebära att åka i alpinbackarna. Ofta finns det längdspår, möjlighet till snöskoteråkning, pulkabackar och även upplogade skridskobanor i nära anslutning till campingområdet. Om möjlighet finns kan en tur med hundspann bjuda på en naturupplevelse utöver det vanliga. Efter en dag med äventyr blir ofta den naturliga mötesplatsen bastun. Här berättas historier och upplevelser från de händelserika dagarna.

En av våra favoriter när det gäller vintercamping är Bjursås Berg & Sjö. Här är mysfaktorn hög, omgivningarna natursköna och det finns ett oanat stort utbud av olika vinteraktiviteter. Förutom utförsåkning finns så mycket mer. Många Vasaloppsåkare kommer hit för att träna då utbudet av längdåkningsspår är stort och erkänt bra. Det är inte bara i backen och i spåren som det är full aktivitet. Här kan du även hyra skoter eller prova på att åka hundspann. På sjön plogar man en isbana där gäster kan promenera, åka skridskor eller prova sparkstötting. Till Bjursås kan du helt enkelt komma upp med familjen och på ett lugnt och mysigt sätt njuta av att det är vinter.

Vill du få ännu mer inspiration om camping och husbilslivet? Läs fler nyheter och artiklar HÄR.

Share This