fbpx

Därför ska du köpa husbil hos Svea Husbilar

Specialister på försäljning av begagnade husbilar och husvagnar

Sveriges största utbud av begagnade husbilar

En av anledningarna till att Svea Husbilar växer så snabbt är för att vi kontinuerligt arbetar hårt på att förbättra våra interna processer för att på så sätt kunna leverera bästa möjliga upplevelse för dig som vill köpa en husbil hos oss. Vi är specialiserade på begagnade husbilar och husvagnar och en av de största begagnathandlarna i landet. År 2021 sålde Svea Husbilar över 500 st. fritidsfordon och omsatte 275 miljoner. 

“Vår ambition är att ge dig Europas bästa köpupplevelse varvid vi arbetar med en mängd åtgärder och rutiner för att leva upp till detta.”

Svea Husbilar har tre anläggningar Älmsta norr om Norrtälje, Kinna samt Mora med närmare 50 heltidsanställda.
Våra anläggningar samarbetar tätt med varandra. Så hittar du inte vad du söker här på anläggningen är du välkommen att titta vad som finns på vår andra anläggning. Vår ambition är att ge dig Europas bästa köpupplevelse varvid vi vidtagit en mängd åtgärder och rutiner för att leva upp till detta.

Svea Husbilar är Sveriges största husbilsförmedlare och även det hittills snabbast växande husbilsföretaget i Sverige genom tiderna. 

Köpa husbil Svea Husbilar

Tryggt och säkert husbilsköp

Klicka på flikarna nedan för att läsa mer om fördelarna med att köpa fritidsfordon hos Svea husbilar

Funktionstestade fordon

En husbil eller husvagn är ett komplext fordon som i de flesta fall för hand är uppbyggd av tusentals lättviktskomponenter. Dessa fordon är fantastiska, men för att undvika otrevliga överraskningar skall du alltid se till att köpa ett testat och åtgärdat fordon. För din trygghet har Svea Husbilar under åren utvecklat ett gediget och omfattande test som främst fokuserar på fyra viktiga aspekter.

ALLA fordon som vi säljer testas inför leverans.

  1. Funktion: Vi testar alla viktiga funktioner i fordonet.
  2. Säkerhet: Vi säkerställer att fordon är trafiksäkert och servat inom intervall.
  3. Gasol: Vi trycktestar hela gasolsystemet med 150mb
  4. Fukttest: Vi fukttestar hela fordonet.

Verkstad Svea Husbilar 

Garantier

Alla fordon som säljs via Svea Husbilar ställs alltid inför leverans först över på oss innan ägarbytet sker till dig som köpare. På så sätt innefattas du alltid av den lagförda trafiksäkerhetsgarantin. 

Baserat på fordonens komplexitet och omfattning rekommenderar vi alltid att du även tecknar en separat trygghetsgaranti när du köper ett fritidsfordon.

Trygghetsgaranti
Garantin hjälper dig att snabbt få undsättning vid överraskningar, som kan komma vid de mest olägliga tillfällena, med tid på verkstad för eventuell felsökning och åtgärd. Prata med din säljare för mer information.

Trygghetspaket 12 mån: Förtur på verkstad inom 72 h, ordinarie tid ca 3-4 veckor. Komponentomfattning.

Trygghetspaket 24 mån: Förtur på verkstad inom 72 h, ordinarie tid ca 3-4 veckor. Komponentomfattning.
Prata med din säljare för specifikation.

Finansiering

Vi erbjuder förmånliga finansieringsupplägg via vår partner Wasa Kredit.

När du finansierar ett fordon behöver du erlägga minst 20% kontantinsats. Be din säljare räkna ut just din månadskostnad.

Wasa Kredit Finansieringsbolag

Montering av tillbehör i verkstad

Vår verkstad kan inför leverans installera och montera önskade tillbehör. Vänligen se vår tillbehörsbroschyr.

Tillbehörsbroschyr för husbilar

Leveransgenomgång

Vi är måna om att du får bästa möjliga start med ditt nya fritidsfordon. Därför genomför vi alltid en noggrann leveransgenomgång av fordonet på leveransdagen.

Kontakt efter köp

Det är viktigt för oss att du får bästa möjliga upplevelse med ditt nya fritidsfordon. Därför är du efter avfärd alltid varmt välkommen att kontakta vårt kunniga Team om det dyker upp frågor eller utmaningar längst vägen.

Videovisning

Svea Husbilar har marknadens enklaste tjänst för en live videovisning av den husbil du är intresserad av.

Vid en videovisning behövs inget program eller app. Du ringer helt enkelt oss för att boka en tid, så skickar en av våra säljare en länk till dig som du klickar på och får då upp säljaren och fordonet direkt på din mobiltelefon, surfplatta eller dator. På så sätt kan du i lugn och ro sitta hemma och titta på den husbil eller husvagn du är intresserad av. 

Syftet med en videoförsäljning eller visning är att visa dig detaljer av fordonet som kan vara svåra att se på bilderna i annonsen. Vi granskar gärna fordonet ner på minsta detalj åt dig och svarar på dina frågor så att du kan vara trygg med att köpa fordonet om det stämmer överens med vad ni söker. 

Husbilsförsäljningen blir allt mer aktiv och många försäljningar går fort nu för tiden, så därför är detta ett suveränt verktyg för dig som inte snabbt har möjlighet att bege dig till anläggningen när du hittar det fordon ni söker.

Vi uppskattar att över 30% av våra försäljningar för tillfället görs på distans med hjälp av en videovisning.

Det är en riktigt bra tjänst för dig som bor långt bort eller vill undvika besök med tanke på Covid 19. 

Om ni efter videovisningen vill gå vidare med affären så skickar vi ett digitalt köpekontrakt till er och följer er sedan genom hela processen så att ni kan känna er trygga när ni köper ett fordon hos Svea Husbilar.

Alla fordon testas alltid dessutom noggrant inför leveransen och föreligger det någon form av funktionsfel eller säkerhetsrisker på ert fordon åtgärdas detta alltid inför att ni kommer och hämtar ut er husbil eller husvagn.

Live videovisning Svea Husbilar

Digitalt köpekontrakt

Vårt tydliga köpekontrakt upprättas digitalt och kan därmed även skickas till dig om du inte har möjlighet att ta dig till någon av våra anläggningar.

Share This