fbpx

När du ska sälja husbilen så är det bästa valet att sälja husbilen med förmedling. Det är enkelt och tryggt och du får också mer betalt än om du skulle lämna in ditt fritidsfordon i inbyte. Svea Husbilar är helt specialiserade på förmedling av husbilar och husvagnar. Hela verksamheten är byggd för att skapa en framgångsrik struktur och organisation så försäljningen av ditt fritidsfordon sker på ett effektivt och tryggt sätt. Detta har lett till att Svea Husbilar i dag är Sveriges största husbilsförmedlare med en årlig försäljning på över 500 fritidsfordon. 

Sälj husbilen med förmedling – Så går det till
 •  1. VÄRDERING
  Först av allt är du välkommen att ringa till oss så värderingsteamet kan göra en värdering av just ditt fordon. Vi utgår från nuvarande marknadspriser samt prishistorik från vår egna prisdatabas där det
  finns över 90.000 pris-referenser till hjälp för att värderar ditt fordon. Utöver vår marknadsanalys så är du även alltid varmt välkommen att komma med ett eget prisförslag.
 • 2. INLÄMNING
  Därefter bokar du in en tid för inlämning, alternativt att vi kommer hem till dig och hämtar upp ditt fordon. Vid inlämningen skriver vi in ditt fordon hos oss och upprättar ett förmedlingsavtal där alla
  detaljer för förmedlingen finns tydligt förklarat. Om nödvändigt bokar vi in arbeten såsom städning, service och annat vilket kan öka chansen till att ditt fordon säljs så snabbt och smidigt som möjligt.
 • 3. FÖRBEREDELSE OCH ANNONSERING
  När du har lämnat in ditt fordon tar vi den vidare så den blir tvättad och städad. Fordonet flyttas sedan till vår studio för att fotograferas och här vi skapar även en detaljerad informationsspecifikation. Nu är fordonet klart för annonsering på bl.a Blocket, Byt Bil, vår hemsida och Facebook.
 • 4. FÖRSÄLJNING AV FORDONET
  Nu startar kommunikationen med dom köpande kunderna via telefonsamtal, mail och visningar. Här genomförs även provkörningar, prisförhandlingar, finansieringsupplägg, kontraktskrivning m.m. Vi erbjuder också montering av tillbehör i våra verkstäder.
Säkerhet och trygghet för både köpare och säljare
 • 5. FUNKTIONSTEST OCH ÅTGÄRDER
  Under tiden för försäljningen eller när vi hittat en köpare till ditt fordon funktionstestas det sedan för att säkerställa fordonet till den nya ägaren. Vi utför alltid gasoltest och fukttest. Skulle det upptäckas några eventuella funktionsbrister eller säkerhetsrisker på ert fordon, skickas en detaljerad verkstadsoffert med både bilder och beskrivning på nödvändiga arbeten.
 • 6. ÄGARBYTE OCH BETALNING
  Nu är ditt fordon sålt. Den administrativa avdelning tar hand om alla former av betalningar, kontraktsgranskning, ägarbyte osv. Om du har lån på din husbil så löser vi även det inför leveransen till köparen. Betalningen av din husbil hanteras, för din trygghet, på ett klientmedelskonto fram till att det betalas ut till dig.
 • 7. LEVERANS
  Inför leveransen så tvättar och städar vi fordonet. Vid leveransen gör vi, tillsammans med köparen, en noggrann genomgång av hela fordonet och visar all utrustning och dess funktioner. Det här är viktigt för att
  den nya ägaren ska få en bra start med sin nya husbil eller husvagn.
 • 8. UTBETALNING
  Avslutningsvis stämmer vår ekonomiavdelning sedan av sluträkningen, och betalar så snabbt som möjligt ut pengarna till dig som säljare. Efter försäljningen tar Svea Husbilar över hela ansvaret för garantiåtagandet
  gentemot köparen och du som uppdragsgivare kan luta dig tillbaka och vara nöjd med en lyckad försäljning av ditt fritidsfordon.

 

Då du som privatperson inte erbjuder finansiering, garantier, inte tar inbyten och kanske även har lån m.m. så är det ofta svårt och frustrerande att själv sälja din husbil eller husvagn. Slipp prutare, däcksparkare och lurendrejare, låt oss sälja ditt fritidsfordon åt dig i stället.

Allt detta ingår i vår tjänst för försäljningsuppdrag. Du behöver inte tänka på någonting, vi tar hand om allt. Trygg och enkel försäljning till bästa möjliga pris.
Fyll i vårt förmedlingsformulär för att få en värdering av din husbil eller husvagn eller ring oss så hjälper vi dig.

Vill du veta mer om fördelarna med förmedling och varför det är ett bättre alternativ än inbyte, kan du läsa vår artikel: Skillnaden mellan inbyte och förmedling av min husbil.

Share This