fbpx

Fler och fler får upp ögonen för vintercamping och fördelarna med att kunna njuta av husbilen eller husvagnen året runt. Genom att vara rätt förberedd blir camping på vintern en riktigt härlig upplevelse. Här har vi sammanställt vad du bör tänka på innan vintercamping och hur du förbereder husbilen på bästa sätt.

Även om ditt fritidsfordon inte är optimerat för vintercamping med frostskyddade vattentankar, isolerade golv, tak och väggar, dubbelglas i fönster med mera finns det smarta förberedelser som hjälper dig en bra bit på vägen. Exempelvis ger bodelsmattor en varmare känsla på golvet samt skapar en luftficka som gör att golvvärmen blir jämnare. Sätter du upp ett vinteranpassat förtält får du även utrymme att förvara skidutrustning, snöiga ytterskor, grill och annat som du inte vill förvara i husbilen eller husvagnen. Ett isolerat förtältsgolv hjälper till att hålla värmen ytterligare.

Hur går det med vattensystemet vid minusgrader?

Om ditt fritidsfordon är förberett med isolerade vattentankar inne i fordonet eller har uppvärmda tankar går det utmärkt att använda vattnet som vanligt förutsatt att uppvärmningen är igång. Vatten fryser vid noll grader och kan orsaka stora följdskador på både vattensystemet och även övriga delar som väggar och golv. Finns ingen uppvärmning är det klokt att låta vattensystemet stå tomt. Förvara istället vatten på dunk och använd servicehusets faciliteter som toaletter, dusch och även torkmöjligheter.

Med rätt förberedelser blir vintercamping en fantastisk upplevelse.

Var förberedd med en gasolflaska extra Innan avfärd är det viktigt att fylla gasol och gärna ha med sig en flaska extra. För att göra det ännu smidigare är det bra att ha dubbla gasolflaskor monterade, med en automatisk omkopplare
som byter från den tomma flaskan till den fulla. Vid kraftig kyla går det åt extra mycket gasol för uppvärmning. För att vara på den säkra sidan är det bra att ta med värmefläkt, värmefiltar, tjocka vintertäcken och något värmande att dricka.

Vintercamping är en fantastisk naturupplevelse som blir allt populärare. Flertalet inbitna vintercampare tycker till och med att det är mysigare att campa på vintern än på sommaren.

Vill du veta mer om vintercamping och varför det blir allt mer uppskattat. Läs alla våra artiklar HÄR eller följ oss på Facebook och Instagram.

Share This