fbpx

När du ska köpa husbil så finns det många saker att tänka på för att du ska få en bra och härlig campingupplevelse. Här ger vi dig de 7 bästa tipsen när du ska köpa husbil. Med ett välplanerat fritidsfordon kan det till och med bli så inbjudande att du väljer att göra den till ditt nya hem.

 • Vilken budget har du?
  Tänk igenom vad du känner är en bra budget att lägga på en husbil och jämför med vad du får om du eventuellt går upp eller ner en prisklass.
 • Hur stor husbil vill du ha?
  Husbilar finns i alla möjliga storlekar och du behöver bestämma dig om du vill ha en liten, mellan eller stor. Kortare husbilar är lättare att parkera, men en större har mer förvaringsutrymme.
 • Vilken husbilstyp passar dig bäst?
  Plåtis, helintegrerad, halvintegrerad eller alkov.

Fundera på vilka som ska följa med på resorna och hur du vill använda ditt fritidsfordon

 • Hur många bältade platser och sovplatser behövs?
  Vilka ska följa med på resorna och hur vill alla sova? En bäddbar dinett är fördelaktigt om några familjemedlemmar bara åker med ibland.
 • Vikt, lastutrymme och resplaner
  Se över vilken körkortsbehörighet du har och hur mycket lastvikt du behöver. Ska du köra ner till Europa, kan en husbil som väger max 3,5 ton vara både smidig och billig att åka med. Dock är lastvikten ofta lägre och om du endast ger dig iväg någon enstaka gång kan det vara mer värt att köpa en större husbil med de fördelarna det ger.
 • När vill du använda husbilen?
  Kommer du att åka med din husbil på våren, sommaren och hösten eller vill du använda den året runt? Vissa husbilar är mer anpassade med uppvärmning och isolering för att användas över vintersäsongen.
 • Sängar, planlösning och utrustning
  Önskar du bra med lastutrymme är höga långbäddar eller queensbed att föredra. Känns det okej att bädda upp och ner dinetten eller är en skybed smidigare? Vill du ha separat dusch? Önskar du ugn och/eller kylskåp med separat frys?

Vill du få mer tips om hur du hittar den perfekta husbilen för just dig kan du läsa vår stora köpguide.

Här hittar du vårt stora utbud av husbilar och husvagnar som finns till salu på våra anläggningar i Kinna och Norrtälje.

Share This