fbpx

Är det dags att åka på din första campingresa? Många älskar livet på campingen men det kan ibland vara svårt att veta hur du ska agera för att respektera de andra som vistas på campingplatsen. Då är det bra att känna till de oskrivna reglerna kring vett och etikett för en trevlig camping vistelse. Utöver det bör du även följa de trivselregler som varje individuell camping har.

Tänk på volymen 

Det är klart att du kan lyssna på musik eller sitta och prata med dina medresenärer, men tänk då på ljudvolymen. Dina campinggrannar kan ha barn som går och lägger sig tidigt, eller så är inte de lika festsugna. Många campingplatser har trivselregler som säger mellan vilka tider man får ha en högre volym i sin närmiljö, därefter bör ni dämpa er eller stänga av musiken helt. Respektera detta och undvik högre ljudvolymer så får både du och grannarna en trevlig camping vistelse. 

Visa hänsyn för campingtomterna 

Om det är en sak du ska vara extra noga med, så är det att respektera campingtomterna. De flesta campinggästerna gillar inte när man klampar in på deras hyrda campingtomt för att ta en så kallad “genväg”. Gå runt tomten istället så blir alla nöjda och glada. 

Allmänna utrymmen

På en camping finns det flera gemensamma utrymmen som wc, servicehus, lekplatser och restauranger. På dessa platser är det viktigt att tänka på att du inte har ensamrätt till dem. Upptäcker du till exempel att det är långa köer för att duscha, försök att vara snabb och effektiv så att alla får en mer behaglig vistelse, lämna även alla utrymmen städade och fräscha efter dig. Tänk också på att lämna plats för rörelsehindrade. 

Djur på campingen

Om du tar med dig hunden, katten eller kanske ett annat kärt husdjur så finns det fler saker att vara medveten om. Du kan låta ditt djur vistas på de angivna platserna och din tomt, men tänk på att en del kan vara rädda eller allergiska, så håll ditt djur kopplat. 

Miljöarbete

Campingplatser har ofta tydliga regler för miljöhantering. Följ de anvisningar som anger vart du till exempel får tömma aska, toakasetten eller hälla ut gråvattnet. Elda endast där du får göra det och säkerställ att elden verkligen slocknat innan du lämnar den obevakad. Sopsortera enligt campingplatsens instruktioner.  

Med detta hoppas vi att du får en trevlig camping vistelse! 

Vill du lära dig mer och läsa om fricamping klicka här.
Följ oss på sociala medier för tips och inspiration om husbilslivet. Du hittar oss på facebook, instagram och youtube.

Share This