fbpx

Livet som husbil- och husvagnsägare blir allt mer eftertraktat i alla åldrar. Både barnfamiljer och äldre uppskattar det smidiga med att ha med sig boendet och även få möjlighet till spontana resor. Men att sälja sin husbil är inte alltid så lätt och ofta finns många frågor att ta ställning till.

När du ska sälja din husbil eller husvagn kan det vara flera stora saker som kan kännas besvärliga. Hur och vart ska jag annonsera? Vilket pris ska jag sätta? Hur blir det med lån som ska lösas? Tänk om jag inte har svaret på alla tekniska frågor till köparen? Vilket ansvar har jag efter försäljningen osv. Samtidigt ställer köparen stora krav när de gör ett så stort köp som en husbil oftast är. Alla dessa punkter gör att det många gånger inte känns tillräckligt tryggt att köpa av en privatperson.

Genom att förmedla din husbil eller husvagn hos Svea Husbilar slipper du hantera dessa frågor och får en trygg och säker försäljning av husbilen. Hela processen sker på ett tydligt och enkelt sätt, allt för att skapa de bästa förutsättningarna för en lyckad affär. Svea Husbilar har heller ingen egen konkurrerande nybilsförsäljning, vilket gör att de kan fokusera 100% på att få ditt fordon sålt. Alla tre anläggningarna samarbetar dessutom för att få ditt fordon sålt.

Trygghet genom hela affären

En husbilsaffär är en stor investering. Därför är trygghet det viktigaste av allt i hela verksamheten. Det löper genom hela processen från start till slut till både säljare och köpare. Ett fordon som är noggrant funktions-, gasol- och fukttestat och kan säljas med garantier är mycket lättsålt. Att Svea Husbilar även erbjuder finansieringslösningar, tar inbyten och har möjlighet att i våra verkstäder montera ytterligare tillbehör till leveransdagen gör det hela ännu mer uppskattat och attraktivt.

Hur går det till vid förmedling?

Första steget är en värdering där du är delaktig i annonseringspriset. Efter att du sedan lämnat in din husbil/husvagn eller låtit Svea Husbilar hämta upp ditt fordon görs den redo med tvätt/städ, fotografering, detaljerad informationsspecificering och annonsering.

För att ditt fordon ska få bästa exponering syns den på både Blocket, Byt Bil, vår hemsida och Facebook. Svea Husbilar arbetar även väldigt aktivt med sin marknadsföring och har en av branschens största Facebook-kanaler.

Därefter genomförs visningar, provkörningar, svar på frågor och slutligen skrivs kontrakt med köparen av ditt fordon. Efter det genomförs funktionstestet och skulle något funktionsfel upptäckas blir du kontaktad gällande åtgärder.
Eventuella krediter på ditt fordon löses in och vid behov ordnas finansiering till köparen. Fordonet iordningställs inför leveransen. Vid leveransen gås fordonet noggrant igenom med köparen för att visa utrustning och funktioner.
Avslutningsvis görs sluträkning och utbetalning av likvid till säljaren. Svea Husbilar tar därefter över hela garantiansvaret för husbilen/husvagnen.

Kontakta oss redan idag för en gratis värdering av din husbil eller husvagn 010 – 179 07 00

Share This