fbpx

När du får hem ditt nya fritidsfordon är det viktigt att lära känna din husbil/husvagn. Kontrollera att allting och även hur allting fungerar. Det kan finnas saker som behöver justeras och anpassas efter hur du själv vill att det ska vara. Viktiga kunskaper om tex hur värmen, spisen, vatten, wc m.m. fungerar är bra att ta reda på i en lugn hemmamiljö. Väl på campingplatsen vill man bara att allting ska löpa på.

Ett första steg är att läsa instruktionsböckerna som medföljer till de olika enheterna och även till själva husbilen/husvagnen. Detta är även viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv, då du vill bibehålla den standard och kvalitet ditt fritidsfordon har från början. Och även undviker onödig förslitning som tyvärr kan ske vid felaktig hantering av fordonet. Läs gärna mer om hur du förbereder husbilen/husvagnen inför resan.

Första campingturen kan gärna vara hemmavid

För att få en förståelse över hur allting verkligen fungerar, är det bästa sättet att ge sig ut och campa. En första resa behöver inte vara lång. Du kan till och med göra det enkelt genom att bo en natt hemma på gården. Efter ett par resor har du även fått en större känsla över vad du vill ha med dig. Vissa saker kan vara stående på packningslistan inför campingturen och några saker kan du behöva anpassa utifrån resans karaktär. Förutom att lära känna ditt fritidsfordon kan du efter ett tag komma på ytterligare utrustning du vill montera på husbilen/husvagnen.

Vill du byta tips med andra entusiaster och få mer märkesspecifik kunskap, finns flera husbil- och husvagnsklubbar, forum och grupper att gå med i. Dethleffsklubben Dethleffs Club of Sweden är en av de drivna och engagerade klubbarna. Här kan du få värdefullt utbyte från hängivna eldsjälar som gärna delar med sig av sina erfarenheter och även arrangerar husbilsresor.

Share This