fbpx

En grupp husbil och husvagnsutställare på Caravan Stockholm har tillsammans med deras generalagent gått ihop och bedrivit påtryckningar mot Kistamässan för att avlägsna Svea Husbilar från mässan!!!!

“Det här är ett kort meddelande där vi tyvärr måste berätta att vi inte kommer att närvara på Caravan Stockholm i Kista nu i februari.

Som många av er vet hade vi bokat en monter vid ingången där vi tänkt hitta på massa roliga saker med er som går in på mässan. Vi hade fixat en häftig fotovägg. Det var röda mattan, glad musik och allmänt glada miner för att starta Er dag på mässan på bästa möjliga sätt.

Det här är egentligen en rätt lång historia och det som mycket kortfattat hänt är att en grupp husbil och husvagnsutställare på Caravanmässan har tillsammans med deras generalagent gått ihop och bedrivit påtryckningar mot mässan.

De har sagt att om Svea Husbilar kommer så bokar dem av sina montrar och kommer dessutom aldrig att närvara på mässan igen.

För oss var det här en fullständig chock då när vi förstod att mässan blivit utsatt för påtryckningar av en generalagen samt husvagns- och husbilsförsäljare och att mässan som en följd av det här fattat beslutet att vi inte längre skulle få vara med på mässan.

Efter det första samtalet från mässan så följde ett tiotal samtal där vi gjorde ALLT för att få reda på vilka som ligger bakom det här eftersom vi ville ha en ordentlig förklaring till vad som egentligen händer.

Mässan ville heller inte avslöja vilka som låg bakom kravet på att vi skulle uteslutas från mässan, så i det här läget visste vi inte vilka som låg bakom kravet.

Vi är också mycket besvikna på mässan som valt att skydda den här gruppen och dessutom velat att vi skulle ljuga för er om vad den här riktiga anledningen är till att vi inte kommer till mässan.

Som både våra kunder och ni som följer oss på sociala medier vet har vi är väldigt öppna och synliga i vår affärsmodell och vi har inget att dölja även i det här caset.

Vi måste bara se till så att informationen kommer ut på rätt sätt och vi kommer använda våra vanliga social kanaler för att hålla er uppdaterade på vad som händer med det här framöver.

Precis, Gå tex in på vår Facebook-kanal för att få all info som dyker upp om det här framöver.

Ja och det finns så mycket i den här avskyvärda historien som vi vill berätta men vi är tvungna att hålla på det lite då vi tittar vi på caset tillsammans med vår Advokatbyrå Mannheimer Swartling.

Den den stora anledningen till att vi känner att vi måste berätta för er vad som hänt är att om de gör så här nu och kommer undan med det så kommer de garanterat göra det igen, och de kommer säkerligen även göra det mot fler av våra branschkollegor som de anser är för konkurrenskraftiga eller som kommer upp med nya koncept som de inte gillar.

Dom anledningar som vi fått förklarat för oss ligger till grund för den här situationen är:

  1. Dem påstår att vi är gråimportörer, dvs importör av nya husbilar eller husvagnar som rundar den svenska generalagenten och därmed blir betydligt mycket billigare för dig som kund. Vi importerar dock inte varken nya eller begagnade fordon av något slag.
  2. Det förekommer champagne i några av våra filmer, vilket stämmer
  3. Det förekommer naket i en av vara filmer, vilket också stämmer
  4. Svea Husbilar kan uppfattas ha värdskapet på mässan och kommer få träffa alla som kommer till mässan först.

Visserligen har vi strategiskt bokat vår monter utomhus av den anledningen att vi vill göra något nytt, fräsch och kul mot hur det brukar vara innan man går in på en mässa.

Att det skulle innebära uppfattningen av någon form av värdskap har vi mycket svårt att se. Kom igen nu det är 2018, stenåldern har passerat.

Så det här tycker vi på svea husbilar är fullkomligt nonsens och sandlådenivå utan dess like.

För er husbil och husvagnskunder kan det även få stor effekt om en stor aktör eller en grupp aktörer kan styra och ställa, och på det sättet påverka marknaden

För dig som konsument kan det få negativa konsekvenser i form av minskad konkurrens, sämre mångfald på marknaden och färre konkurrenskraftiga tjänster som tex vår förmedlingstjänst.

Nu har vi dock lyckats ta reda på vilka som ligger bakom det här och vilka som ingår i den här gruppen, och vi tittar på hur vi kan gå vidare med den här informationen.

Vi kommer aldrig att tolerera otillbörliga påtryckningar i vår bransch och känner att det är vår plikt att informera er vad som händer just nu i husbilsbranschen.

Om det kan hända oss kommer det säkert hända eller har kanske redan hänt våra branschkollegor så det här är inget vi känner att vi kan tysta ner.

För er som snubblat in på den här videon och inte vet vilka Svea Husbilar är så är vi Sveriges snabbast växande husbilsföretag.

Vår huvudverksamhet förmedling av begagnade husbilar och husvagnar.
Det innebär att kunden kommer och lämnar sitt fordon till oss och vi säljer det.
Vi har två anläggningar, en norr om Norrtälje och en strax utanför Borås.

Vi hade ett väldigt bra år 2017 och har uppmärksammats i många medier och växer väldigt snabbt. Och vårt Team har under året vuxit från oss två till tio personer.

Svea Husbilar har sedan dag ett haft som mål att förnya och förbättra husbilsbranschen,  och inom den här traditionella branschen arbetar vi mycket med vår digitala marknadsplattform där tex våra aktivitet inom sociala medier och videos har setts miljontals gånger och det här stör uppenbarligen vissa i branschen.

I övrigt är vi på Team Svea Husbilar superladdade för att säsongen ska dra igång på riktigt. Försäljningen på året har börjat riktigt bra på båda våra anläggningar och det har börjat komma in fler och fler försäljningsuppdrag.

Så nu jäklar kör vi och tar revansch för den här minst sagt tråkiga situationen.

Gilla oss på Facebook och där ni kan följa det här caset och så klart se våra kommande videos.

För er känsliga och uppenbarligen vissa konkurrenter så kan vi varna om att det även i framtiden kan tänkas figurera mouserande dryck och kanske en gnutta hud också, vem vet 🙂            

Vi hörs och ses snart.”

 

Share This