fbpx

Svea Husbilar, som är Sveriges största begagnathandlare av husbilar och Nordens största husbilsförmedlare, fortsätter sin expansion och öppnar nu en anläggning i Mora den 1 Mars.

Ägarna Tobias Linusson och John Lönnqvist ser fram emot att etablera Svea Husbilar i Dalarna. Den nya anläggningen kompletterar de två befintliga i Älmsta och Kinna och ger verksamheten en ännu bättre tillgänglighet över hela landet.

“Under de närmaste åren så har vi förfinat och förbättrat alla våra processer i konceptet och vi står nu inför flera nyetableringar i Sverige. Detta är ett viktigt steg i expansionsplanerna för Svea Husbilar under kommande år där vi för tillfället tittar på att köpa upp ytterligare husbilsanläggningar.” – Tobias Linusson, VD Svea Husbilar.

Svea Husbilar tar över Pecuna i Mora och välkomnar den nuvarande personalen från Pecuna in i Teamet . Samtidigt så mer än fördubblar Svea Husbilar ytan för anläggningen i jämförelse med tidigare.

“Det känns som ett naturligt steg för Pecuna att gå in Svea Husbilar som är ledande i Sverige inom sitt affärsområde och som har stora ambitioner för framtiden. Vi har fört dialog med Svea Husbilar sedan i höstas och detta blir nu en nytändning för hela Teamet.”  –  Mathias Dahlberg, Anläggningschef Mora (F.d. Pecuna)”

 Anläggningen i Mora öppnar redan nu den 1 Mars och för tillfället genomförs utbildningar av hela Teamet för att komma in i Svea Husbilars affärskoncept och system.

Om Svea Husbilar

Svea Husbilar har på 6 år vuxit till Nordens största husbilsförmedlare och Sveriges största begagnathandlare av husbilar. 

Bolaget har från start i slutet på 2016 i snabb takt vuxit till att för 2021 omsätta strax över 370 miljoner kr med 51 st anställda och tre anläggningar (Norrtälje, Kinna och Mora).

2022 – 2024 planerar koncernen att öppna ytterligare 4 anläggningar runt om i Sverige och hoppas nå en omsättning över 1 miljard kronor.

Share This