fbpx

Nu står det klart att Svea Husbilar öppnar camping. Bergby Camping ligger längs Väddö kanal och har stor potential att utvecklas och förädlas. – Det går helt i linje med vårt företag att driva en camping och målsättningen är att det ska bli Roslagens bästa campingplats, säger John Lönnqvist, en av delägarna.

Att öppna upp en camping är något som John Lönnqvist och Tobias Linusson varit intresserade av i flera år. När det stod klart att Norrtälje kommun skulle sälja Bergby Camping i vintras var det ett självklart val att ge sig in i förhandlingar och ta det första steget till att bli campingägare.

När Bergby Camping går från att vara kommunägt till att köpas upp av Svea Husbilar blir möjligheterna mycket större och bättre. Recensionerna och omdömena har genom åren inte varit så bra för Bergby Camping och andra kommunalägda campingar, menar Tobias Linusson, VD. – Vår insikt i branschen är stor och då vi båda campar mycket har vi stor kännedom om vilka förändringar som kan göras till det bättre. Vi vet vad kunderna vill ha och vi vet vad en husbil eller husvagn kräver av en camping.

Förändringarna som kommer att ske görs i etapper. Först ut är själva avstyckningen. Där efter kommer servicehus att rustas upp och standarden ska höjas över lag. Ambitionen är också att få in aktiviteter inom motion och hälsa. Samtidigt är det viktigt att behålla den naturnära känslan som campingen har, med närhet till skog och vatten.

Att ta över Bergby Camping är det första steget in i campingplatsvärlden. Om möjlighet ges finns även intresse att expandera och köpa fler campingar. – Att expandera på hemorten är väldigt roligt och det är en häftig känsla att kunna bidra till fler jobb på Väddö som ligger i glesbygden, säger Tobias som själv bor i Älmsta.

Läs hela artikeln hos Norrtälje Tidning.

Vill du får mer inspiration om campinglivet, följ oss på Facebook eller Instagram.

Ska du köpa husbil och vill få tips på vad du ska tänka på inför köpet? Läs vår köpguide där vi hjälper dig att hitta den husbilen som passar just dig bäst.

Share This