fbpx

När du ska sälja din husbil kan det kännas som en komplicerad och ansträngd process med många frågetecken. För att du ska känna dig nöjd och få till en lyckad försäljning är det bra att jämföra de olika alternativen mot varandra. Här berättar vi om de olika varianterna så du kan göra det bästa valet för dig och varför det är tryggt för dig att sälja husbilen med förmedling. 

Det finns många svårigheter med att sälja en husbil eller husvagn privat. Köparna har ofta höga krav vid en så stor investering som ett fritidsfordon är. Bland annat kanske du har lån som du behöver lösa. De potentiella köparna vill ha en tydlig specifikation av fordonet samt täckande garantier. Slutligen behöver du även hantera prutare, däcksparkare och riskerar att mötas av lurendrejare, vilket för dig som privatperson kan kännas överväldigande.  

Olika försäljningsmetoder för din husbil

Har du beslutat dig för att inte sälja privat är dina alternativ att genomföra ett inbyte, sälja genom en traditionell husbilshandlare eller att använda dig av ett renodlat förmedlingsföretag. Som säljare bör du överväga för och nackdelar  för att hitta den försäljningsmetod som lämpar sig bäst för just dig. 

Gör du ett inbyte eller inköp till en husbilshandlare går det givetvis snabbt. Du bör vara medveten om att detta inte är det lönsammaste alternativet för dig. Därför är det viktigt att se över affärens helhet för dig som vill sälja din husbil och överväga alla möjligheter. Reflektera över vad som är viktigast för dig. Vill du sälja ditt fritidsfordon snabbt samt få hjälp att lösa krediter och skulder eller vill du få ut det bästa möjliga priset för din husbil eller husvagn?

Synar vi en traditionell husbilsförsäljare som framförallt säljer nya fritidsfordon men också förmedlar, skiljer det sig mycket mot en renodlad begagnathandlare. När eventuella köpare ringer eller besöker deras anläggningar kommer de tyvärr alltid prioritera sina egna fordon framför ditt. För dessa handlare ligger det stora kostnader i lagerhållning och även stor vinst i försäljningen utav de egna fordonen. Därför är förmedling inte en lika högt prioriterad verksamhet för dem. 

Förmedling är det lönsammaste försäljningsalternativet

Vänder du dig istället till en renodlad förmedlingsfirma får din husbil de bästa förutsättningar vid försäljningen. Affären blir både mer lönsam och prioriterad jämfört med andra försäljningsmetoder. Här får du bland annat hjälp med att hitta potentiella köpare, visningar av fordonet. När du väljer Svea Husbilar som förmedlare tar de även över garantiansvaret efter avslutad affär. Detta skapar både en trygghet för köparen, samt ger dig som säljare mindre att tänka på. Så när du lämnat in din husbil till förmedling, kan du helt enkelt luta dig tillbaka och bara vänta på att pengarna ska komma in på ditt konto efter försäljningen.

Fyll i vårt förmedlingsformulär för en gratis värdering av din husbil eller husvagn eller ring oss så hjälper vi dig.

Följ oss på Facebook för att få nyttig information och inspiration om husbilslivet.

Share This