fbpx

För att du ska trivas och njuta av resorna tillsammans med din husbil är det viktigt att redan från början tänka på vad du har för krav på din blivande husbil. Det är också bra att fundera på vilka funktioner och bekvämligheter du behöver, så varje resa blir en härlig och komfortabel upplevelse.

 1. Hur många ska följa med på resorna?
  Tänk på antalet bäddar och bältade platser du behöver samt att det finns tillräckligt med förvaringsutrymme. Det kanske kommer vänner som stannar över eller husdjur som vill vara med och resa. Se även över vilket behov av lastvikt du har.
 2. Vart ska du åka?
  Om du planerar att resa ner i Europa kan en AC i bodelen vara skönt vid varma dagar.
  Vill du istället eller också vintercampa är det viktigt att ha bra vinterdäck samt ett bra uppvärmningssystem och isolerade väggar.
 3. Hur stor husbil kan jag köra?
  Beroende på hur stor husbilen är sätter det krav på ditt körkort. Med ett B-körkort kan du köra en husbil med totalvikt upp till 3500 kg. Har du tagit ditt körkort före 1 juli 1996 och haft det oavbrutet har du förmånen att köra större husbil som är registrerad som personbil II.
 4. Vart ligger din budget?
  Fundera på var din budget ligger för ditt blivande semesterhem. Vill du ha hjälp med finansiering är det som mest fördelaktigt att ta ett lån via oss som husbilshandlare för att få det bästa upplägget och räntan.
 5. Inredning och utrustning som gör det bekvämt
  Det kan vara behagligt med separat dusch, ugn, kyl med frys, AC, hydrauliska stödben, backkamera eller annat som gör resorna trivsamma. Viss inredning måste du bestämma dig för direkt som tex separat dusch. Men många andra tillbehör som backkamera, AC och hydrauliska stödben kan monteras på i efterhand.

Vill du att vi hjälper dig hitta husbil är du välkommen att kontakta våra kunniga säljare på 010-1790700

 

Share This