fbpx

Vill du vara med och bygga Sveriges snabbast växande husbilsföretag?

Svea Husbilar växer så det knakar och tar som uppstickare i branschen och med våra två anläggningar snabbt marknadsandelar.

Nu expanderar vi våra anläggningar i Norrtälje och Kinna och behöver tillskott i våra team. Vi värdesätter givetvis erfarenhet, men personlighet och drivkraft är minst lika viktigt.

Vi arbetar ofta i snabb takt och har många bollar i luften, så du behöver gilla att det går undan. För oss är det även viktigt att ha kul på jobbet och alla samarbetar i team vilket vi upplever skapar en gemenskap och arbetsglädje jämfört med intern konkurrens och grupperingar som är vanligt förekommande i fordonsbranschen.

Missa inte denna chans att hoppa på ett företag som går som tåget där du även har möjlighet att vara med och påverka både din och företagets framtid.

Vi söker nu totalt 25 personer till Team Svea Husbilar.
Läs mer om tjänsterna längre ner och kontakta oss.

Norrtälje / Älmsta:
1 st Säljare – Heltid
2 st Rekond/Tvätt – Deltid
2 st Rekond/Städ – Deltid

Kinna:
1 st Verkstadskoordinator – Heltid
1 st Säljare – Heltid
1 st Verkstads/Husbilstekniker – Heltid
2 st Rekond/Tvätt – Deltid
2 st Rekond/Städ – Deltid

 Servicekontoret / Älmsta:

1 st Marknadskoordinator – Heltid
2 st Affärscontroller (tillsättning i höst) – Heltid
1 st Ekonomiassistent (tillsättning i höst) – Heltid
1 st Ekonomichef (tillsättning i höst) – Heltid
LIA/Praktik – Våren 2021

Vid frågor, maila info@sveahusbilar.se

VEKSTADS / HUSBILSTEKNIKER
Du har antagligen arbetat i verkstad eller studerat till fordonstekniker. Du måste vara en driven problemlösare och kunna ta eget ansvar. Arbetet är varierande och omfattar bland annat uppförande av testprotokoll, service, felsökning, reparation, montering av utrustning samt stöd av andra funktioner på anläggningen mm.

Tidigare erfarenhet av arbete med husbilar/husvagnar är meriterande men inget krav.

TESTARE TILL VERKSTAD
Varje husbil som säljs av Svea Husbilar kvalitetstestas på över 500 punkter. Detta för att säkerställa husbilar i bästa möjliga skick. Detta arbete innefattar dessa tester och även allmänt stöd i verkstad, felsökning och iordningställande av husbilarna inför leverans mm.

SÄLJARE
Brinner du för affärer så är detta rollen för dig. Vi arbetar främst med att mäkla husbilsaffärer där vi har både säljande och köpande kunder. Här behövs en fingertoppskänsla för olika typer av kunder/personer och en drivkraft för försäljning. Du behöver tidigare ha arbetat med någon form av försäljning, gärna inom fordonsbranschen men det är inget krav. Din personlighet och drivkraft kommer vara nyckeln, vi lär dig resten.

REKOND
Fordonen behöver inför fotografering, visning och leverans vara i toppskick.
Här söker vi personer till både tvätt och städ, eller en kombination.

MARKNADSKOORDINATOR
Övergripande marknadsansvar.
Viktigt att förstå verksamheten utifrån ett digitalt perspektiv och dra nytta av digitala verktyg för att skapa leads för ökad försäljning. Förstå/hantera system och kunna skapa, översätta samt aktivera all inkommande data. Du är en viktig aktör för fortsatt utveckling och tillväxt genom de digitala kanalerna
Skapa innehåll, publicering, bildbearbetning, planering, underhåll och utveckling av bland annat: Sociala medier, hemsida, SEO, annonsering både digital och tryckt.

AFFÄRSCONTROLLER
Som Affärscontroller kommer du att säkerställa att alla delar av affären är på plats i enlighet med vad vi kallar ”Sveakedjan”. Sveakedjan löper från det att husbilen inkommer på anläggningen till att den har levererats. Här ingå bla att säkerställa alla avtal med kunder, betalningar, leveranser, överställningar av fordon samt avstämningar. Affärscontrollern har kontinuerliga avstämningar respektive anläggningschef för att säkerställa våra flöden, dvs Sveakedjan. Rapporteringen sker direkt till VD.

EKONOMIASSISTENT
I rollen som ekonomiassistent kommer du att arbeta med varierade arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med daglig uppföljning där du bland annat kontrollerar samt hanterar fakturafrågor. Du kommer även att stämma av med anläggningscheferna och ansvara över leverantörsfakturor och leverantörsbetalningar. Du rapporterar till Ekonomichefen.

EKONOMICHEF
Svea Husbilar befinner sig i en expansiv fas med hög tillväxthastighet. Vi söker dig som både kan förhålla dig till tillväxt och snabba beslut samtidigt som du motiveras av att arbeta i och skapa processer och struktur under resans gång. Som Ekonomichef får du en central roll i den dagliga verksamheten där du arbetar brett med bland annat budget, forecast, kostnadsuppföljning, samt stöttar våra anläggningschefer i ekonomiska frågeställningar. Rollen är placerad på vårt huvudkontor i Älmsta/Norrtälje och du rapporterar till VD samt är en del av Svea Husbilars ledningsgrupp.

En del av ditt uppdrag:
Analysera verksamheten och ta fram effektiviseringsförbättringar för Svea Husbilar som helhet och fungera som en affärspartner till verksamheten, där du bistår med ekonomisk kunskap och är verksamhetens bollplank för fortsatt affärsutveckling och tillväxt.

Du kommer att Arbeta nära verksamheten och stödja med ekonomisk uppföljning samt analysarbete, underlag och business case för olika initiativ.

Ansvar för rapportering av utfall och prognos (månad, kvartal och år) till ledning och styrelse samt med koncernens årsbokslut för alla bolagen i koncernen. Vi arbetar i dag i Visma.

Du kommer att Leda ekonomifunktionen med personalansvar för ekonomiavdelningen.

ANLÄGGNINGSCHEF
Tjänsten:
Som Anläggningschef leder du arbetet vid vår anläggning. Tillsammans med övrig personal (i dagsläget 8 personer) skapar du ett framgångsrikt säljarbete som kännetecknas av högt kundfokus och ett engagerat
bemötande.

Vi söker dig som:

 • är en driven säljare
 • har en hög energinivå
 • triggas av höga resultatmål
 • vill och kan jobba hårt för att nå resultat
 • har en coachande ledarstil och går i ”täten”.
 • har ett bil/husbils intresse

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet. Du är utåtriktad och har lätt för att ta folk och skapa bra relationer. Du söker utmaningar i jobbet och vill ha tuffa resultatkrav för verksamheten. Professionalitet och ett förtroendefullt sätt är viktiga ledord för dig.

PRAKTIK/LIA – Marknadsföring & SEO
Är du intresserad av att göra din praktik på ett scaleup företag som är på väg till toppen i sin bransch? Då har du hittat rätt! Svea Husbilar sticker ut hakan, vågar gå mot strömmen och jobbar nu aktivt för att förändra hela husbilsmarknadens syn på marknadsföring.

Vi har praktikplats för dig som vill få möjlighet att skriva SEO baserat content, utveckla hemsidor, analysera data, arbeta med kommunikations- och marknadsföringsarbete och även projektleda.
Du kommer att jobba i utvecklingsprojekt med stor möjlighet att påverka och ge insikter till.
Huvudkontoret ligger i Älmsta norr om Norrtälje, men möjlighet finns att arbeta på distans.
För att du ska få ut så mycket som möjligt av din praktik hos oss vill vi att du som söker har en påbörjad eller avslutad eftergymnasial utbildning inom relevant område och möjlighet att praktisera heltid under minst 8 veckor, under VT 2021 – eller längre om du vill!

Varmt välkommen att läsa mer om oss på bland annat Facebook och Youtube för att se oss i action.

Intervjuer och anställning sker löpande. Högsäsongen närmar sig och vi kommer anställa FORT.

Välkommen att skicka personligt brev och CV till:

info@sveahusbilar.se

RUBRIK på ditt mail: JAG ÄLSKAR HUSBILAR

 

Om Svea Husbilar

Vårt Team har över 20 års erfarenhet av husbilar och husvagnar och vi har våra två anläggningar i Älmsta norr om Norrtälje i Stockholms län och Kinna i Västra götalands län.

Vi arbetar med försäljning av nya och begagnade husbilar av alla märken, bland annat: Kabe , Adria , Bürstner , Hymer , Hobby , Mc Louis , Sunlight , Pilote , Knaus , Rapido , Swift , Frankia , LMC , Pössl , Niesmann , Dethleffs mfl

Vi samarbetar med MECA rikstäckande verkstäder, KAMA Fritid, Reimo, Wasa Kredit, Transportstyrelsen, Blocket mm.

 

Svea Husbilar ligger även i framkant när det kommer till annonsering och försäljning av husbilar. Bland annat har våra populära videos hundratusentals visningar på Facebook.

www.facebook.com/sveahusbilar

Kontakta oss för mer info.

STÖRST I SVERIGE PÅ FÖRMEDLING!*

Svea Husbilar skapar de bästa förutsättningarna för en lyckad försäljning av din husbil eller husvagn

Med kunder från hela Sverige, ett professionellt Team, två anläggningar, fantastiska erbjudanden till kunderna samt en låg och tydlig prisstruktur är Svea Husbilar din självklara partner när du ska sälja din husbil eller husvagn!

Svea Husbilar är dessutom störst i Sverige på husbilsförmedling vilket talar sitt tydliga språk.

BOKA-TIDIGT-ERBJUDANDEN

Vi startar säsongen med ett par riktigt attraktiva specialerbjudanden till dig som ska sälja din husbil eller husvagn.

 • Vi betalar för din resa tur och retur till oss när du lämnar in ditt fritidsfordon på närmaste anläggning. Ersättning: 31 kr per mil.
  (OBS: Erbjudandet gäller endast för dig som lämnar in din husbil eller husvagn innan 31a maj), eller de första 100 kunderna under våren.*

 • Lämna in ditt fritidsfordon när det passar dig. Kan du inte komma under våra ordinarie öppettider så kan du säkert och tryggt lämna in ditt fordon själv på anläggningen. Förmedlingsavtal upprättas digitalt innan inlämning. Du parkerar din husbil eller husvagn inne på vår inlämningsyta inne på vår låsta anläggning. Du får en kod som gäller enbart för dig för inlämningstillfället och lämnar sedan nyckeln till fordonet i vårt säkra nyckelinkast. Milersättning gäller för inlämning innan 31a maj.*
  *Kontakta våra säljare för fullständiga villkor. 

Kontakta oss för en fri värdering. Ring 010 - 179 07 00 eller maila info@sveahusbilar.se

I många fall är det av flera anledningar både svårt och omständigt att själv sälja din husbil eller husvagn. Därför har Svea Husbilar under åren tagit fram och förfinat ett förmedlingskoncept utan motstycke. Se gärna våra femstjärniga recensioner på tex Facebook

Vi särskiljer oss ofta från våra branschkollegor genom vårt säljkoncept som sätter service, trygghet och effektivitet i toppen av vårt fokus. Därför vill vi ödmjukt klappa oss på axeln och säga att vi antagligen har Sveriges bästa koncept för att sälja din husbil. 

Därför ska du sälja via Svea Husbilar

TRYGGHET: *Svea Husbilar ingår i Svenska Husbilsgruppen AB som 2019 omsatte 190 mnkr

Du är involverad i prissättningen tillsammans med våra prisanalytiker

Förmedlingssavgift:  Från 6% av säljsumman. Se specifikation över avgifter längre ner på sidan.

Ingen startavgift, uppställningsavgift eller andra dolda avgifter

Vi gör alltid det lilla extra för att lyfta just din husbil. Se gärna våra annonser HÄR

Alla våra säljare från samtliga anläggningar arbetar gemensamt för att sälja din husbil/husvagn

Vår verkstad kan, om aktuellt, åtgärda små brister på din husbil för att höja försäljningspriset

Vi är specialiserade på förmedling, arbetar med alla märken och kan även hämta din husbil

Vi förhandlar med köpare, sköter visningar, erbjuder finansiering, tar inbyten, skriver kontrakt m.m.

Branschens vassaste marknadsföring via sociala kanaler, vår hemsida, Youtube, Blocket, Byt Bil m.m

Det enda du behöver göra efter att du lämnat din husbil hos oss är att vänta på dina pengar

Därför väljer köparna Svea Husbilar

Du kan köpa till garanti på 12-24 mån. Erbjuder låg finansieringsränta och har generösa kampanjer

Vi utför alltid ett noggrant fukttest, gasoltest och funktionstest vilket skapar trygghet hos köparen

Alla husbilar & husvagnar är professionellt fotograferade inomhus i vår fotostudio

Vi har möjlighet att ta inbyten vilket ökar möjligheten till en genomförbar försäljning

Vår verkstad monterar enkelt på extra tillbehör inför leverans om kunden önskar

Det är tryggt att köpa via ett etablerat företag med god service och produktkännedom

Vår försäljningstjänst kostar kort och gott från 6% på försäljningssumman

Kostnaden sätts efter värdet på er husbil eller husvagn!

Plåtisar

Provision utgår med 6%

Understiger försäljningssumman 450.000 kr för en plåtis gäller minimiprovision:

Minimiprovision plåtis 36.000 kr (28.800 kr + moms). 

Husvagnar

Provision utgår med 8%

Understiger försäljningssumman 312.437 kr för en husvagn gäller minimiprovision:

Minimiprovision husvagn 24.995 kr (19.996 kr + moms). 

Husbilar (Totalvikt: 0-3850 kg)

Provision utgår med 8%.

Understiger försäljningssumman 487.500 kr för en husbil gäller minimiprovision:

Minimiprovision husbil 0-3850 kg: 39.000 kr (31.200 kr + moms). 


Husbilar (Totalvikt: 3851-5500 kg)

Provision utgår med 8%

Understiger försäljningssumman 562.500 kr gäller:

Minimiprovision husbil 3851-5500 kg: 45.000 kr (36.000 kr + moms)


Husbilar (Totalvikt: 5501- 11 000 kg)

Gäller även alla Concord, Morelo, amerikanska husbilar samt husbilar byggda på lastbilschassi så som MAN, Scania, Volvo etc.

Provision utgår med 10% (Gäller bara fordon över 5501 kg).

Understiger försäljningssumman 600.000 kr gäller minimiprovision på 60.000 kr . (Gäller bara fordon över 5501 kg).

Uppställningsplats tillkommer á 2000 kr / månad (Gäller bara fordon över 5501 kg).

Vid förvaring inomhus tillkommer 3900 kr/månad i mån av plats (Gäller bara fordon över 5501 kg).

Startkostnad: 9000 kr (gäller bara fordon över 5501 kg)

Minsta debitering om husbilen ej säljs inom avtalstiden: 49.000kr (övriga debiteringar enligt avtalet tillkommer). (Gäller bara fordon över 5501 kg).

Vänligen kontakta oss för räkneexempel på just ert fordon.

Jämför man detta med våra konkurrenter så finns det i många fall tiotusentals kronor för dig att spara!

Det kostar inget att kontakta oss och fråga om värdet på din husbil, du når oss enklast via mail eller telefon.

Vill du se ett urval av tidigare sålda husbilar finner du detta HÄR

Vid uthämtning av ditt fordon kan du om du önskar köpa våra protokoll på fukttest, gasoltest och funktionstest.

Om Svea Husbilar

Vi är STÖRST i Sverige på förmedling av husbilar och har över 20 års erfarenhet av husbilar och husvagnar.
Vi har två anläggningar, Älmsta norr om Norrtälje i Stockholms län och Kinna i Västra Götalands län.

Vi är specialister på försäljning av begagnade husbilar av alla märken. Vi samarbetar bland annat med MECA rikstäckande verkstäder, KAMA Fritid, Wasa Kredit, Transportstyrelsen, Blocket, mm.

Samarbetspartners Svea husbilar

Missa heller inte vår Facebook-kanal som är Sveriges snabbast växande i vår bransch. Där  delar vi kontinuerligt med oss av vår vardag. Svea Husbilar ligger även i framkant när det kommer till annonsering och försäljning av husbilar. Bland annat har våra populära videos hundratusentals visningar på Facebook.

Sammantaget är alla dessa faktorer inklusive det faktum att vi visar er husbil för potentiella köpare i våra anläggningar otroligt viktiga för att skapa trygghet och seriositet inför köparen av er husbil.

SÅ HÄR GÅR DET TILL:

 • Antingen hämtar vi husbilen eller husvagnen hos dig (kontakta oss för pris), eller så kör ni själva er husbil eller husvagn till någon av våra anläggningar. Vänligen kontakta oss för att boka tid.
 • När du kommer går vi snabbt igenom er husbil tillsammans med dig.
 • Därefter sätter vi tillsammans med dina önskemål och marknadspriset ett försäljningspris. Sedan skriver vi ett förmedlingsavtal. Kontakta oss om du vill ha detta skickat till dig så du får läsa igenom det i lugn och ro innan du besöker oss.
 • Inlämningen brukar vanligtvis ta ca 1 timme.
 • Medan din husbil står hos Svea Husbilar kan du ha den avställd och förutom din avställningsförsäkring täcks den även av våra försäkringar. Du behåller även registreringsbeviset hemma hos dig under hela försäljningsprocessen.
 • Därefter går er husbil in i vår process bestående av yttre tvätt, ett grundligt funktionstest, gasoltest, fukttest, fotografering inomhus i vår fotostudio för bästa möjliga bilder, informationslista, annonsering och marknadsföring på bland annat vår hemsida, Blocket och i sociala medier.
 • Ibland gör vi även filmer på husbilarna om vi anser det nödvändigt för försäljningen. Dessa videos har kommit att bli riktigt populära och vi har miljontals videovisningar på vår Facebooksida.
 • Vi har även ofta kampanjer i form av generösa garantier, räntor mm som också ingår i vårt förmedlingserbjudande.
 • Skulle vi upptäcka funktionsbrister eller säkerhetsrisker på ert fordon under vara funktionstester hör vi av oss gällande detta och skickar en offert på rekommenderat arbete.
 • Under kommande visningar och förhandling med köparna håller vi er uppdaterade så att ni vet vad som händer med försäljningen av ert fordon.
 • När avtal med köparen är skrivet, garantin till köparen är tecknad, ägarbytet är skett via Transportstyrelsen samt slutlikviden överförd till Svea Husbilars separata klientmedelskonto förs pengarna direkt över till dig som säljare.
 • Köparen får även med sig våra protokoll från fuktmätning och gasoltryckning.

Allt detta ingår i vår tjänst för försäljningsuppdrag.

Ni behöver inte tänka på någonting, vi tar hand om allt.

Karta Svea Husbilar

Anläggningar

Norrtälje
Hantverksvägen 12
764 93 Väddö
Telefon: 0176 - 276600

Kinna
Fritslavägen 13
511 57 Kinna
Telefon: 010 - 1790700

Öppettider

Ordinarie öppettider
Mån – Fre 10:00 – 17:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar STÄNGT

Svea Husbilar Norrtäljeanläggningen
Svea Husbilar Kinna
Share This